Tineri fără Etichete II

Proiect initiat de

Sigma Development Center

http://www.sigmadevelopment.ro/

Tineri fara Etichete 2

„Cei care educă copiii sunt demni de mai multă onoare decât cei care le dau viață, de aceea pe lângă viață, dăruiți copiilor și arta de a trăi bine, educându-i.” – Aristotel

Dragă om bun,

În ultimii ani, pe fondul propagarii tot mai mari a discursului instigator la ură, problema violenței în școli și licee a crescut la cote alarmate în România. Au fost înregistrate peste 15 000 de cazuri de violență verbală și fizică în cadrul instituțiilor de învățământ în anul școlar 2011-2012, conform datelor centralizate de Minsterul Educației. Studiile arată că 60% dintre copii și tineri din România au fost implicați în cazuri de violență verbală, majoritatea în cartierele în care locuiesc (46,7%) sau în carul unităților de învățământ (33%) iar numarul acestor cazuri se estimează ca fiind mai mare, deoarece nu toate cazurile se raportează la Inspectoratele Școlare. Consecințele acestor abuzuri verbale pot fi extrem de serioase, avertizează experții în domeniu, putând conduce la depresie clinică sau la alte boli cauzate de stres.

Asociația Sigma se implică de peste 5 ani în educația tinerilor, identificând nevoile lor de dezvoltare și elaborând programe educaționale care să îi ajute în dezvoltarea personală. În derularea acestor proiecte, voluntarii noștrii au întâlnit comportamentele antisociale ale tinerilor și, astfel am decis, ca o nouă direcție organizațională să se îndrepte împotriva violenței. Astfel în perioada august 2014 – decembrie 2015, proiectul „Tineri fără Etichete” a presupus elaborarea unui program inovativ care să abordeze comportamentele agresive ale tinerilor, care se bazează pe principiile educației nonformale și ale educației interculturale. Acesta a fost livrat catre 300 de elevi din județul Constanța iar în urma implicării, elevii au început să manifeste cu 50% mai mult comportamente prosociale, precum comunicativitatea, toleranța și responsabilitatea, conform evaluării finale a modulului. În vederea succesului obținut prin derularea unui astfel de proiect, vă rugăm să ne ajutați să le oferim tinerilor oportunitatea de a face schimbări, de a vedea alte alternative în felul în care își aleg să își trăiască viața.

Cu 8000 de lei, putem oferi altor 100 de elevi care manifestă comportamente agresive oportunitatea de a participa la acest program transformațional. Cu acest sprijin, viața școlară și rezultatele tinerilor se vor îmbunătăți iar contextul lor social va deveni mai sigur și mai potrivit unei dezvoltări sănătoase. Orice contribuție, cât de mică, este la fel de importantă!

Trimiteți suma cu care ați decis să sprijiniți proiectele in contul RO93BRDE140SV39263561400 deschis la BRD Mamaia Constanța, CUI 27273435, către Asociația Sigma Development Center.

Nu uitați să scrieți codul donației EDU. Așa ne va fi ușor să vă mulțumim și să înregistrăm donația aferentă acesteia. Vă stăm oricând la dispoziție pe office@sigmadevelopment.ro sau 0724036620/ 0744440231.

Mulțumim!

Adriana Cârnu
Președinte – Asociația Sigma Development Center

Scrisoare din partea Asociatiei Sigma

nefinantat

Modificari si setari importante online

In Uniunea Europeana s-a modificat legea privind datele personale ale utilizatorilor online si dorim sa va informam. Va rog sa le vedeti dureaza doar cateva minute. Te rog acceseaza aceste informatii pentru a putea folosi in continuare site-ul nostru.

Aflati:

Cum ne asiguram ca sunt protejate datele tale.

Cum utilizeaza site-ul nostru datele dumneavoastra personale.

Noile modificari la: Termeni si conditii, Politica de confidentialitate si Politica de cookie-uri.