DETALII FINANTATOR

Fondul ONG în România – Componenta 1 – IMPLICARE – „TINERI FARA ETICHETE – proiect de promovare a diversitatii in scoala romaneasca”, implementat ca solicitant in perioada 01 august 2014 – 30 octombrie 2015 cu o valoare de 130.000 EUR

REZULTATE

  • 20 de profesori care participa la activitatile de instruire in noi tehnici si practici educationale organizate de Organizatia InterCultural Iceland.
  • 12 profesor-trainer selectati din cadrul liceelor participante cu competente de formator si cunostinte avansate de limba engleza.
  • 300 de elevi participanti la activitatile organizate in cadrul proiectului, elevi de clasa a IX-a, a X-a si a XI din randul a 4 licee.
  • 2500 de cetateni beneficiaza de actiunile de informare, constientizare si instruire ale proiectului.

„Discursul instigator la ura, atat in mediul online cat si offline, nu este format doar din simple cuvinte ci este o punte de legatura catre discriminare si violenta” – Thorbjørn Jagland, Secretarul General al Counsiliului Europei

GRUP TINTA

Grupul tinta al proiectului este reprezentat de tinerii de liceu implicati si/sau afectati de conflicte, discriminare și violenta fizica sau verbala in cadrul institutiilor de invatamant.

Beneficiarii proiectului se impart in doua categorii:

  • Beneficiari directi (tinerii din liceele judetului Constanta cu varste intre 15-18 ani atat din mediul urban și mediul rural expuși conflictelor, violentelor și discriminarii in institutiile de invatamant, vor fi selectati 75 de elevi din fiecare din cele 4 licee participante), tinerii de etnie roma (minim 10% dintre participanti), profesorii si voluntarii participanti la pregatirea sustinuta de Partenerul international si
  • Categoria beneficiarilor indirecti formati din familiile din care provin participantii, cercul social și comunitatea scolara din care elevii fac parte (intre 200 tinerii in mediul rural si 500 in mediul urban).

DURATA SI PERIOADA DE IMPLEMENTARE

Proiectul a durat 14 luni, intervalul 1 august 2014 – 30 octombrie 2015.

OBIECTIVUL GENERAL

Obiectivul general al proiectului consta in combaterea discursului instigator la ura si a ratei crescute a violentei fizice si verbale din liceele constantene prin cresterea nivelului tolerantei si promovarea acceptari in randul tinerilor elevi, creand o punte intre sectorul guvernamental educational si mediul non-givernamental local.

Acest lucru se va realiza prin oferirea in cadrul proiectului care va dura 15 luni a unui program integrat tip training la care vor participa 300 de copii din 4 licee constantene atat din mediul rural cat si urban, alaturi de voluntari din 4 ONG-uri locale.

Pe termen, mediu si lung proiectul are doua directii-tinta:

  • (1) integrarea unui astfel de program in curricula liceala si dezvoltarea interesului si cunostintelor profesorilor pentru sustinerea unor astfel de training-uri dar si a interesul tinerilor de a se implica in societate prin activitati voluntare si
  • (2) cresterea nivelului de implicare al ONG-urilor din judetul Constanta in programe si initiative ce abordeaza tema drepturilor omului si anti-discriminarea.

De asemenea, un numar de 20 de profesori ai acelor licee vor urma o pergatire sub indrumarea partenerului din Islanda, in urma carora vor dobandi cunostinte ce le vor permite sa foloseasca tehnici de predare care sa dezvolte tinerilor aptitudini de cooperare si vor incuraja toleranta.

OBIECTIVELE SPECIFICE

  • Inscrierea si educarea in domeniul tolerantei, a drepturilor omului si a interculturalitatii, a 300 de elevi de liceu din mediul urban si rural al judetului Constanta, pe parcursul a 15 luni de proiect.
  • Dezvoltarea cunostinelor despre interculturalitate prin realizarea unui program de 5 zile de pregatire prin schimb de experienta si know-how international a 20 de profesori din 4 licee ale judetului Constanta prin care acestia sa dobandeasca noi tehnici si practici educationale menite sa dezvolte in radul elevilor aptitudini de cooperare si sa incurajere toleranta.
  • Dezvoltarea aptitudinilor interculturale, a comportamentelor non-agresive si tolerante, promovarea cetateniei active a valorilor democartice, intelegerea si incurajarea respectarii drepturilor omului a unui numar de 350 de beneficiari format din 20 profesori, 300 elevi de liceu, 25 voluntari, 4 lideri din mediul non-guvernamental.
  • Promovarea si cresterea gradului de constientizare asupra importantei acceptarii si tolerantei in societate prin diseminarea in presa a concluziilor studiilor efectuate in cadrul proiectului si expunerea mass-media a celor 2 evenimente din cadrul proiectului.
  • Implicarea mediului non-guvernamental in promovarea tolerantei si acceptarii, prin participarea la proiect a 4 ONG-uri locale care sa organizeze impreuna cu tinerii inscrisi in program 2 campanii-eveniment de informare si constientizare asupra problemei violentei intre tineri si a cauzelor acesteia.

RESURSE

www.tinerifaraetichete.ro

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

TESTIMONIALE VIDEO

Modificari si setari importante online

In Uniunea Europeana s-a modificat legea privind datele personale ale utilizatorilor online si dorim sa va informam. Va rog sa le vedeti dureaza doar cateva minute. Te rog acceseaza aceste informatii pentru a putea folosi in continuare site-ul nostru.

Aflati:

Cum ne asiguram ca sunt protejate datele tale.

Cum utilizeaza site-ul nostru datele dumneavoastra personale.

Noile modificari la: Termeni si conditii, Politica de confidentialitate si Politica de cookie-uri.