DETALII FINANTATOR

http://www.erasmusplus.ro
Programul Erasmus+ este gestionat în Romania prin Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP). Agentia administreaza programul Uniunii Europene care sprijina proiectul national de schimbare in bine a comunitatilor si a atitudinilor si mentalitatilor indivizilor.

DESCRIERE PROIECT

“Embrace Nature Through Entrepreneurship” a fost creat pentru a rezolva o problema intalnita in numeroase comunitati din Europa si in special in locatia de implementare a proiectului, judetul Constanta: gradul scazut al constientizarii problemelor de mediu precum si lipsa de tineri activi in domeniul protejarii mediului si al antreprenoriatului social. Aceste nevoi ale comunitatilor participantilor, deja selectati, prezinta efecte precum existenta unui numar limitat de afaceri sociale, cu scopul reducerii, reutilizarii si reciclarii deseurilor, dezvoltate in randul tinerilor, cresterea numarului de tineri slab instruiti privind managementul deseurilor, continuarea comportamentului neglijent fata de mediul inconjurator al oamenilor si degradarea nivelului de trai.

Schimbul de tineri ENTE atinge obiectivele Actiunii Cheie 1 – Tineret prin promovarea antreprenoriatului social, astfel imbunatatind nivelul de competente si aptitudini cheie al tinerilor. Proiectul urmareste cresterea nivelului de cunostinte despre mediu (ex. prin aprofundarea unor concepte precum reducere, refolosire, reciclare) si antreprenoriat (ex. plan de afaceri, business model canvas) dar si dezvoltarea de soft skills precum leadership, public speaking si management. Proiectul ENTE este rezultatul unei stranse colaborari intre organizatiile partenere, promovand ideea de colaborare transnationala si incurajand participantii proiectului sa isi implementeze ideile de afaceri sociale create pe timpul schimbului, consolidand astfel dimensiunea internationala a activitatilor in domeniul tineretului precum si imbunatatirea acestora prin schimbul de bune practici dintre organizatiile partenere si alte parti interesate.

Mai mult de atat, proiectul si-a propus sa incurajeze participarea activa a tinerilor in societate precum si promovarea ideii de antreprenoriat si de sanatate si buna stare, obtinuta prin protejarea mediului inconjurator. De asemenea, vrem sa incurajam persoanele din medii dezavantajate sa devina membrii activi in societate si nu spectatori ai schimbarilor.

“Embrace Nature Through Entrepreneurship” – Proiect grant

PARTENERI

  • SEIKLEJATE VENNASKOND | Estonia
  • Association des Etats Generaux des Etudiants de l Europe Sofia | Bulgaria
  • Youth Mobility Center | Grecia
  • Clubul de Turism si Ecologie ECOTUR | Romania
  • EUROCIRCLE | Franta
  • Fundacja Młodzi dla Europy | Polonia

DURATA SI PERIOADA DE IMPLEMENTARE

Proiectul Embrace Nature Through Entrepreneurship este un schimb de tineri Erasmus + organizat de Centrul de Dezvoltare Sigma în aprilie 2017 la Constanța, România. Proiectul reunește 30 de tineri din România, Bulgaria, Grecia, Polonia, Franța și Estonia, cu scopul de a crește gradul de conștientizare cu privire la problemele de mediu și de ai încuraja să devină factori de schimbare în comunitățile lor prin implicarea în antreprenoriatul social.

OBIECTIVUL GENERAL

Proiectul Embrace Nature Through Entrepreneurship a avut ca scop general cresterea nivelului de constientizare a problemelor de mediu si dezvoltarea de noi cunostinte, atitudini, abilitati si bune practici in domeniul antreprenoriatului social precum si promovarea si incurajarea cooperarii transnationale pentru implementarea de viitoare proiecte.

OBIECTIVELE SPECIFICE

  • Cresterea nivelului de constientizare al tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani din 6 tari europene (Romania, Polonia, Bulgaria, Grecia, Franta si Estonia) in 10 luni, privind problemele de mediu.;
  • Insusirea de noi cunostinte si bune practici in domeniul antreprenoriatului social si aplicarea lor in crearea unei idei de afacere sociala.;
  • Dezvoltarea cooperarii internationale si interculturale intre tarile partenere ale proiectului in cadrul programului Erasmus+ prin impartasirea de bune practici in domeniul antreprenoriatului social si protejarii mediului.

Astfel, obiectivele proiectului au ajutat la indeplinirea unora dintre obiectivele principale Erasmus+ precum promovarea valorilor europene si a cooperarii europene in domeniul tineretului, prin incurajarea participantilor sa lucreze in echipe mixte si sa colaboreze unul cu altul intr-un cadru intercultural. In acest sens, participantii vor avea ocazia sa isi cunoasca foarte bine partenerii de echipa si vor avea sansa sa impartaseasca diverse idei si bune practici pentru a crea o idee de antreprenoriat social pentru mediu cat mai fezabila.

Modificari si setari importante online

In Uniunea Europeana s-a modificat legea privind datele personale ale utilizatorilor online si dorim sa va informam. Va rog sa le vedeti dureaza doar cateva minute. Te rog acceseaza aceste informatii pentru a putea folosi in continuare site-ul nostru.

Aflati:

Cum ne asiguram ca sunt protejate datele tale.

Cum utilizeaza site-ul nostru datele dumneavoastra personale.

Noile modificari la: Termeni si conditii, Politica de confidentialitate si Politica de cookie-uri.